Angående Fjolls totalt oprovocerade och mycket elaka påhopp:

Jasså du, din lilla Fjolla, och jag som nyss läste i din blogg att du minsann inte vet att man inte ska ta i chilin när man hackar den, tycker du verkligen att du är rätt person att komma här och klaga på oss?!

(Och nej, jag hade inte en spaning om att man inte ska ta i chilin när man hackar den, jag vettefan om jag ens någonsin rört vid en chili, men det lät så mycket bättre att utelämna den biten ;P)

Yohoo, Morr och Häx!

Kolla, det är ju ni! Eller ja, ni är bägge två Nemi och jag hennes coola kompis ;)


Ordlista

När man, som jag och Häx nu gör, sitter och lyssnar på They´re taking the hobbits to Isengard så blir man lätt lite... hm.. underlig. Så här kommer en ordlista som är bra att kunna om man ska hänga med vår trio. Mina kära medskrivare får gärna fylla på listan, men glöm då inte att byta kategori flickor ;)

misär - Kan gärna skivas med flera ääää för att riktigt utrycka hur hemskt allting är. Misäääär är framför allt B-uppsatser, stillstående tåg och uteblivna spritkompisar.
Grodan Boll - Morrans egenhändigt skapade dansstil. Förträffligt snygg.
knö - Knuffas, trängas eller om ni frågar mig, vara allmänt gosiga. Men tydligen så ska knö ha en negativ betoning. Uj!
rabies - Kliande, irriterande och nervretande rosa-rött obäke som inte är till mycket nytta.
Järvheden - Vår husgud. Han är snygg och han har humor. Mums!
dreads - Hatobjekt utan dess like. Ja, om vi nu inte nämner emo.
poppare - Är Häx så fort hon ens andas något randigt.
elefantfot - Morrans missbildade monster till fot.
katter - Något som gör Häx fullständigt livrädd.
burbus - Eller var det burdus? Fjollans tungvrickare nummer ett.
Amerikanaren - Anledningen till att jag och Morr ska läsa C-uppsats. Yum!

Kaos, misär och rabies

Det vore ju en underdrift att påstå att bloggen blivit aningens försummad på sistone, men det är faktiskt inte vårt fel utan beror på en blandning av lika delar kaos och misär (samt en aning rabies). Kaoset och misären står B-uppsatsen från helvetet för, och ännu mer misär lär det bli imorgon när vi blir slaktade. Ett råd till alla blivande Medie- och kommunikationsstudenter; använd för guds skull inte SPSS till er B-uppsats! När era lärare säger att SPSS är ett bra program att använda för sammanställning av enkäter menar de i själva verket: "Använd gärna SPSS till kvantitativ databearbetning, det ska vara ett jättebra program, men vi vet inte hur det fungerar."

Ett annat tips kan förövrigt vara att lägga upp arbetet så att man inte gör allt i sista sekunden. Ok, Fjollan och Morran påstår att de arbetar bättre under press, men det är skillnad på att vara pressad och på att vara på gränsen till nervsammanbrott. Här följer nu en liten sammanfattning av de små detaljer som gick fel under tisdagen:

1. Vi kommer till skolan vid 08.15 och vissa delar i uppsatsen saknas fortfarande (såna oväsentliga småsaker som alla intervjuer vi gjort, en vettig teorianknytning, minst halva anlysen, sammanfattning osv.)

2. När det är ca en halvtimme kvar saknas fortfarande hälften av det här, men vi inser att vi helt enkelt får skippa detta för att hinna lämna in i tid.

3. Med ca en kvart kvar måste Fjoll åka för att hinna med bussen till sin viktiga intervju. Hon ger mig upprepade instruktioner om hur man uppdaterar sidnumren i innehållsförteckningen osv. Vid det här laget sitter de två resterande gruppmedlemmarna och bråkar om en mening i sammanfattningen.

4. Vi mailar uppsatsen till Johanna och går till Copyshop för att skriva ut fanskapet och få åka hem. Problemet är dock att när vi öppnar dokumentet ser det inte ut som B-uppsatsen version kl 12.00, utan snarare väldigt mkt mer som B-uppsatsen version kl nånstans 10.

5. Eftersom vi tror att jag helt enkelt råkat maila fel fil så ringer vi Fjollan och får hennes lösenord, så skickar vi tillbaks Anna till datasalen för att hon ska maila rätt fil. Här råkar jag visst höra fel på ett "p" och ett "t" (tack vara Fjolls jäkla sluddrande ;P), varpå Anna självklart inte har några pengar på sn mobil utan måste gå tillbaks till oss för att berätta att lösenordet inte funkar. Nu är väl klockan sisådär en halv ett, alltså en halvtimme efter att uppsatsen skulle vart inlämnad.

6. Jag får rätt lösenord från Paulina och ska maila uppsatsen från datasalen till Copyshop, när jag upptäcker att hoppsan, vi har visst inte alls sparat uppsatsen överhuvudtaget de sista timmarna, eller jo, vi har sparat men i "Temp", och är det något man vet med smärtsam säkerhet så är det att de filer man sparar i "Temp" INTE finns kvar när man vill ha dem. Det är med andra ord bara att försöka rädda det som räddas kan av typ två timmars arbete.

7. Jag lyckas pussla ihop lite olika bitar från diverse olika datorer och skickar uppsatsfanskapet för hundrade gången till Annas mail för att hon ska skriva ut den. När jag då får höra från Marie i telefonen att: "Nej, Anna är inte här, hon var tvungen att springa och köpa godis" är det kanske inte så konstigt att jag får något av ett vredesutbrott (och dessutom börjar skälla på stackars Morran för att hon hostar mig i örat ;)) Nu är väl klockan sisådär en halv två, bara en och en halv timme försenad med andra ord.

8. Som kronan på verket, när vi väl lyckats skriva ut en uppsats på 50+ sidor som kryllar av stavfel, sidnumreringarna inte stämmer, de sista 10 sidorna alla ligger på sidan 47 enligt innehållsförteckningen, och där samtliga fotnoter hänvisar till "Bilaga X", så SNOR nån jävla tjej vårt kopieringskort! För att inte nämna klantskallen som glömde sin plånbok inne på Copyshop, varpå Anna fick nåt slags ärlighetsryck och var tvungen att lämna tillbaks den INNAN vi lämnade uppsatsen, trots att klockan var 13.50, och examinatorn skulle hämta den klockan 14!! Man kan ju få rabies för mindre....

Rabies är för övrigt en bra sjukdom, liksom blodförgiftning, blodproppar i benen och livmoderscancer. Imorgon väntar vår avrättning, då vi ska få höra opponentsgruppens åsikter om verket, som förövrigt till slut döptes till "Skoltidningar - En viktig informationskanal eller bara på skoj" Jäkligt passande med tanke på att hela uppsatsen är ett skämt.

Puss och tack.

Jag ska skriva en puckobok

Jag ska skriva en vett- och ettikettbok till alla puckon ute i världen. Jag ska tillägna den till Häxan och Fjollan, så klart. något snällt ska man ju åtsdakomma i sitt liv, liksom. Jag har planer på att skriva en hyllningsbok också. Men den blir till någon annan, så klart. Gud Forsberg. Jag tror det kommer bli världens tjockaste bok dessutom.

Men åter till puckoboken. Jag vet inte riktigt varför vi kom in på det ämnet tidigare under dagen, men någon urfånig kommentar från någon av miffona gjorde att jag bestämde att en Pucko-bok är ett måste. En överlevnadsbok mer eller mindre. Den ska lära ut allt möjligt, allt från att tripping inte översätts till mordförsök i hockeysammanhang (inte andra sammanhang heller skulle jag gissa), till att man inte ska vara optimistisk inför veckans väder och strunta i jacka (lär er redan nu: Det blir garanterat regn då), och att man inte ska lyssna på Start Me Up med ljudet på högsta nivå (man blir döv och då blir man grinig och sedan är hela B-uppsatsen körd, vilket på sikt leder till Underkänt och jo då. Det innebär alltså att man så småningom blir utfattig. Yes, yes).

sen ska boken ta upp hur man unnviker dom versta stav felen mann kan göra för jag hatar folk som vålldtar Svenska språket hela tiden & skriver fjortizzz språk & sånnt lixom d e typ d versta ja vet!!!!!!!!!!! i alla fall en av dom alra versta sakerna!!!! d e as jobbigt me sånna som altid skriver fjortizzz språk för dom inte orkar bry sej lixom. lär er!!! man kan annstränga sej lite facktist o inte va så lat!! ja vålldtar alldrig Svenska språket. i alla fall inte me flit. så d så.

I huvudsak kommer dock boken lära alla puckon hur de kan konvertera till MODO:ismen. Om jag bara skriver en tillräckligt bra beskrivning så kommer vi slippa puckorn. Fast å andra sidan... Vilka ska vi övermänskliga då tjafsa med?

Jag älskar mina miffon. Men mest älskar jag mig själv. Hujeda mig!

My job is to entertain

Jag är trött, jag är hungrig och just nu ganska uttråkad för att vara ärlig. Dessutom spöregnar det. Oh joy!

Har ni försten lagt märket till att Morr ännu inte har skrivit ett inlägg i den här bloggen? Och jag vågar nästa satsa pengar på att det är på grund av att vi har förbjudit henne att skriva om F***berg. Hon är så vrång...

RSS 2.0