Kaos, misär och rabies

Det vore ju en underdrift att påstå att bloggen blivit aningens försummad på sistone, men det är faktiskt inte vårt fel utan beror på en blandning av lika delar kaos och misär (samt en aning rabies). Kaoset och misären står B-uppsatsen från helvetet för, och ännu mer misär lär det bli imorgon när vi blir slaktade. Ett råd till alla blivande Medie- och kommunikationsstudenter; använd för guds skull inte SPSS till er B-uppsats! När era lärare säger att SPSS är ett bra program att använda för sammanställning av enkäter menar de i själva verket: "Använd gärna SPSS till kvantitativ databearbetning, det ska vara ett jättebra program, men vi vet inte hur det fungerar."

Ett annat tips kan förövrigt vara att lägga upp arbetet så att man inte gör allt i sista sekunden. Ok, Fjollan och Morran påstår att de arbetar bättre under press, men det är skillnad på att vara pressad och på att vara på gränsen till nervsammanbrott. Här följer nu en liten sammanfattning av de små detaljer som gick fel under tisdagen:

1. Vi kommer till skolan vid 08.15 och vissa delar i uppsatsen saknas fortfarande (såna oväsentliga småsaker som alla intervjuer vi gjort, en vettig teorianknytning, minst halva anlysen, sammanfattning osv.)

2. När det är ca en halvtimme kvar saknas fortfarande hälften av det här, men vi inser att vi helt enkelt får skippa detta för att hinna lämna in i tid.

3. Med ca en kvart kvar måste Fjoll åka för att hinna med bussen till sin viktiga intervju. Hon ger mig upprepade instruktioner om hur man uppdaterar sidnumren i innehållsförteckningen osv. Vid det här laget sitter de två resterande gruppmedlemmarna och bråkar om en mening i sammanfattningen.

4. Vi mailar uppsatsen till Johanna och går till Copyshop för att skriva ut fanskapet och få åka hem. Problemet är dock att när vi öppnar dokumentet ser det inte ut som B-uppsatsen version kl 12.00, utan snarare väldigt mkt mer som B-uppsatsen version kl nånstans 10.

5. Eftersom vi tror att jag helt enkelt råkat maila fel fil så ringer vi Fjollan och får hennes lösenord, så skickar vi tillbaks Anna till datasalen för att hon ska maila rätt fil. Här råkar jag visst höra fel på ett "p" och ett "t" (tack vara Fjolls jäkla sluddrande ;P), varpå Anna självklart inte har några pengar på sn mobil utan måste gå tillbaks till oss för att berätta att lösenordet inte funkar. Nu är väl klockan sisådär en halv ett, alltså en halvtimme efter att uppsatsen skulle vart inlämnad.

6. Jag får rätt lösenord från Paulina och ska maila uppsatsen från datasalen till Copyshop, när jag upptäcker att hoppsan, vi har visst inte alls sparat uppsatsen överhuvudtaget de sista timmarna, eller jo, vi har sparat men i "Temp", och är det något man vet med smärtsam säkerhet så är det att de filer man sparar i "Temp" INTE finns kvar när man vill ha dem. Det är med andra ord bara att försöka rädda det som räddas kan av typ två timmars arbete.

7. Jag lyckas pussla ihop lite olika bitar från diverse olika datorer och skickar uppsatsfanskapet för hundrade gången till Annas mail för att hon ska skriva ut den. När jag då får höra från Marie i telefonen att: "Nej, Anna är inte här, hon var tvungen att springa och köpa godis" är det kanske inte så konstigt att jag får något av ett vredesutbrott (och dessutom börjar skälla på stackars Morran för att hon hostar mig i örat ;)) Nu är väl klockan sisådär en halv två, bara en och en halv timme försenad med andra ord.

8. Som kronan på verket, när vi väl lyckats skriva ut en uppsats på 50+ sidor som kryllar av stavfel, sidnumreringarna inte stämmer, de sista 10 sidorna alla ligger på sidan 47 enligt innehållsförteckningen, och där samtliga fotnoter hänvisar till "Bilaga X", så SNOR nån jävla tjej vårt kopieringskort! För att inte nämna klantskallen som glömde sin plånbok inne på Copyshop, varpå Anna fick nåt slags ärlighetsryck och var tvungen att lämna tillbaks den INNAN vi lämnade uppsatsen, trots att klockan var 13.50, och examinatorn skulle hämta den klockan 14!! Man kan ju få rabies för mindre....

Rabies är för övrigt en bra sjukdom, liksom blodförgiftning, blodproppar i benen och livmoderscancer. Imorgon väntar vår avrättning, då vi ska få höra opponentsgruppens åsikter om verket, som förövrigt till slut döptes till "Skoltidningar - En viktig informationskanal eller bara på skoj" Jäkligt passande med tanke på att hela uppsatsen är ett skämt.

Puss och tack.

Kommentarer
Postat av: Morran

HAHAHAHA!!!!! Roligast på länge!!!!!

2007-06-07 @ 21:44:10
URL: http://remrem.blogg.se/morran/
Postat av: Fjoll

Detta mina vänner, detta är äkta misär! :D

2007-06-08 @ 08:50:01
URL: http://amorous.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0